DELiTH

Programutveckling och annat utvecklande

Utmaningen att läsa det som inte går att läsa

I helgen så fick jag en datafil från en kompis som tydligen skulle innehålla en massa information i form av ett kundregister. Hans problem var att han hade gjort backup på datafilerna men inte på programmet och nu hade datorn rasat. Som lite grädde på moset så visade det sig att CD-skivan som innehöll programmet nu blivit oläslig. Nästa dråpslag kom när det visade sig att utvecklaren, som drev en enskild firma, gått ur tiden och inte lämnat något efter sig.

Så nu sitter jag med en fil med ett rätt okänt filformat och en DLL-fil som tillhört programmet och ska se om det går att rädda innehållet. Två ledtrådar har jag fått och det är att DLL-filen har sin grund i Delphi och att databasen verkar vara en flatfil som är packad med LHZ (LH5) och som troligtvis ligger som en stream.

Ska bli intressant att se ikväll om man hittar fler ledtrådar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *